איך אני מרגיש? איך אני נראה? איך אני מתפקד? שאלות רבות שכל אחד ואחת מאתנו סובב סביבן שעות רבות במהלך היום בכל ימי חיינו. הרגשתנו קרי בריאותינו, מצב רוחנו, תפקודינו ומראנו ניתנים לשינויים - לעליות ולירידות.
פעילות גופנית מסודרת ומאוזנת הינה בעלת השפעה גדולה ביותר על הרגשתנו, תפקודנו ומראנו ובמילים אחרות הפעילות הגופנית הנמצאת בשליטתנו הינה בעלת השפעה על איכות חיינו.
ההשפעות החיוביות שבפעילות הגופנית הינן מהירות השפעה וכבר בשבוע הראשון קיימת תחושה של רגיעה ושחרור לחצים, יחד עם הרגשה טובה בסיום הפעילות.
לאחר האימונים הראשונים ובהמשך עם שיפור הכושר תחוש שהנך פחות עייף, נמרץ יותר, בעל סבולת רבה יותר, הספק ויעילות גבוהים יותר ובטווח הארוך גם עיצוב הגוף והיציבה משתפרים.
הפעילות הגופנית משפיעה על תפקודינו ומצבנו הפיזי והנפשי באמצעות:
הגברת יעילות מערכת לב-ריאה:
20 דקות של פעילות לב-ריאה (הליכה, ריצה, אופניים, סקי, שחייה וכו'), 3 פעמים בשבוע, יכולים לשפר בצורה משמעותית את מערכת לב-ריאה, לחזק את שריר הלב ואת המערכת המחזורית של הדם והנשימה ולאפשר לכל אחד מאתנו לבצע מאמצים ממושכים וארוכים מבלי להתעייף, וכן להתאושש מהר אחרי מאמצים קצרים.
הפחתת לחץ דם:
פעילות גופנית לאורך זמן מפחיתה את לחץ הדם ומקטינה בצורה משמעותית את הסיכון לחלות במחלות לב.
הפחתת משקל יעילה:
הפעילות הגופנית עוזרת לנו בהגדלת ההוצאה האנרגטית ובשריפת קלוריות ושומן בזמן הפעילות; דהיינו תהליך הרזיה יעיל שעוזר לנו להפחית בשומן וכן לשמור על משקל תקין.
הפעילות הגופנית משפרת משמעותית את עיצוב הגוף ע"י הפחתת מחסני השומן בגוף מחד והגדלת המסה השרירית בגוף מאידך. כל ק"ג שריר שורף במנוחה 100 קלוריות ביממה לעומת ק"ג שומן השורף במנוחה רק 3 קלוריות. ומכאן הגדלה משמעותית של חילוף החומרים בגוף.
עצמות חזקות:
נשים וגברים אשר ממשיכים לבצע פעילות גופנית מסודרת הינם בעלי סיכון נמוך לסבול מאוסטאופרוזיס, שהינה מחלה הפוגעת בחוזק העצמות (בריחת סידן). יתר על כן, אנשים מבוגרים בכל גיל אשר מתחילים בביצוע פעילות גופנית יאטו תהליך רגרסיבי זה ואף ישפרו את חוזק העצמות.
עור בריא:
פעילות גופנית מגבירה את זרימת הדם לעור ועוזרת להגנת העור מפני ההשפעות ההרסניות של השמש והקרניים האולטרא סגוליות.
ביצועים מיניים:
אנשים פעילים מדווחים על פחות מקרים של חוסר יכולת מינית. הפעילות הגופנית מגבירה את החשק המיני ותכיפות יחסי המין גדלה.
חשיבה ויצירתיות:
אנשים פעילים מבצעים מטלות הקשורות בחשיבה ויצירתיות באיכות גבוהה יותר בצורה משמעותית כדוגמת: ניתוח סיבתיות, זיכרון, זמן תגובה ומהירות מחשבה, התנסחות ואוצר מילים ועוד.
חיים איכותיים וארוכים יותר:
תהליך ההזדקנות והניוון הקשורים בתהליך זה מואטים דרסטית כאשר אנו פעילים. חשוב יותר, שאיכות חיינו ותפקודינו היום-יומיים משתפרים בצורה משמעותית.
המחקרים בשנים האחרונות מוכיחים כי תהליך הניווני ואיכות החיים הירודה המאפיינים את גיל הזקנה אינם הכרח פיזיולוגי, אלא תוצאה של העדר תנועה ופעילות גופנית.
דימוי עצמי משופר:
אדם בתנועה חש נוח יותר עם עצמו ובטחונו העצמי גבוה יותר, תפיסה עצמית חיובית יותר מטיבה עם התמודדויות יום-יומיות הן בקבלת החלטות, זמן חשיבה, הימנעות מטעויות ועוד.
שינה יעילה ונינוחה יותר:
פעילות גופנית מאפשרת שינה נינוחה וללא הפרעות תוך הגעה מהירה יותר ל"שינת החלומות".
הפחתת דאגות ומתחים:
פעילות גופנית עוזרת בהפחתת דאגות ואף נמצאה יעילה בהפחתת מצבי דיכאון מתונים.
שיפור האינטליגנציה:
פעילות גופנית לאורך זמן הוכחה כמשפרת אינטליגנציה אצל אנשים מבוגרים וזקנים.
לסיכום קצר:
כל התירוצים למה לא להתחיל בפעילות גופנית עתה - מסכנים את בריאותכם ותפקודכם היום-יומי. אז מצאו לכם את המסגרת המתאימה עכשיו פן יהיה מאוחר.